Midsommarbuffé

Midsommarbuffé som passar alla!

Sommarmat i all ära, men den bästa sommarbuffén av dem alla är väl ändå midsommarbuffén? Aldrig annars på året bjuds det på ett både så fräscht och smakrikt bord, ofta med lokalproducerade delikatesser och med lite tur i en behaglig utomhustemperatur. Men vad ska finnas med på midsommarbuffén så att den ska passa alla? 

Midsommarbuffé tips 1: Sill

För att göra den traditionella midsommarfiraren nöjd är sill av olika slag ett måste på buffébordet. Kom ihåg: matjessillen är prio ett, men fler, gärna lite spexiga och lokalt inlagda, sillsorter är också av stor vikt att ha med. Till detta serveras naturligtvis nykokt färskpotatis på midsommarbuffén.

Midsommarbuffé tips 2: Paj

Pajer är perfekt på midsommarbuffén som ska passa alla – de går att fylla med vadhelst man tycker om och det som är i säsong, de kan göras både gluten- och mjölkfria, eller varför inte veganska eller vegetariska, och dessutom går de att avnjuta lika bra varma som kalla.  Dessutom är de ett toppenalternativ för dem som inte uppskattar sill. 

Midsommarbuffé tips 3: Bröd

Gott bröd till måltiden är lika självklart som regn på midsommar i en del kulturer. I Sverige ligger de flesta hushåll lite efter på detta, men många har börjat haka på trenden. Dessutom går man ju aldrig hungrig från en måltid där det finns riktigt gott och färskt bröd, eller hur? 

Behöver du en midsommarbuffé, eller kanske en vanlig sommarbuffé, i Uppsala? Vill du äta vällagad catering med en förkärlek för lokala råvaror? Då har du hittat helt rätt. Vi på Cajsa’s Kök erbjuder säsongsanpassade bufféer, mingeltallrikar och enskilda rätter året runt – och sommaren är inget undantag. Bestäm snabbt och smidigt din midsommarbuffé eller sommarbuffé via vår webbshop!